BiHNovalić: MMF ne znači samo povoljan kredit već i pozitivne promjene u...

Novalić: MMF ne znači samo povoljan kredit već i pozitivne promjene u privredi

“Kao što sam u više navrata naglašavao, međunarodne finansijske institucije već odavno nam pružaju podršku kroz svoje eksperte i jako cijenimo njihove savjete i sugestije. Iako kad govorimo o, na primjer, MMF-u javnost obično misli na povoljne kredite, smatram da je upravo pomoć međunarodnih stručnjaka do sada najviše doprinijela pozitivnim promjenama u našoj privredi. Finansijska pomoć međunarodnih institucija je kratkoročno rješenje. Moja vlada i ja smo opredijeljeni za pronalazak dugoročnih i sistemskih načina pokretanja rasta naše privrede. Tu prije svega mislim na mjere iz Reformske agende, uz pomoć kojih smo uspjeli da u značajno promijenimo ekonomsku sliku Federacije”, kazao je Novalić

Bitno je istaći, kaže premijer, da Reformska agenda ne uključuje samo ekonomske reforme.

“Znajačan dio našeg rada je posvećen jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije. Upravo u ovoj oblasti puno nam znači podrška naših partnera iz MMF-a i Svjetske banke, dakle institucija koje posebnu pažnju obraćaju na transparentnost i otvorenost reformskih procesa”, zaključio je Novalić.

Visoko.co.ba/Fena.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE