BiHPolitikaNovalić oštro odgovorio zastupnicima i rukovodstvu Parlamenta FBIH

Novalić oštro odgovorio zastupnicima i rukovodstvu Parlamenta FBIH

Komentirajući činjenicu da na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nije bilo dovoljno glasova za usvajanje prošlogodišnjeg izvještaja o radu Vlade, Novalić je kazao da ne prihvaća objašnjenja pojedinaca da nisu adekvatno obavješteni o nastavku redovne sjednice. Premijer podsjeća da je za danas zakazana i tematska sjednica o izuzetno bitnom problemu iseljavanja stanovništva i da bi u radu o toj temi trebali učestvovati svi poslanici bez izuzetka.

-Nažalost, sve učestalija postaje praksa da poslanici ignorišu tematske sjednice kao “manje bitne”. One nisu manje bitne. One su posvećene problemima građana Federacije i poslanici svojim nedolaskom pokazuju da ih problemi građana ne zanimaju. Tražit ću od šefova klubova poslanika da se pozabave razlozima odsustva sa današnje sjednice. Danas nije usvojen izvještaj o radu vlade, a sutra kao žrtva nesavjesnog rada poslanika mogu pasti bitni reformski zakoni. To ne smijemo dopustiti, jer se plašim da bi to moglo imati nesagledive posljedice za reformske procese naše zemlje – ustvrdio je premijer Fadil Novalić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE