BiHNovalić u Kaknju: »Sretno« nije bilo dovoljno da izađu živi iz jame

Novalić u Kaknju: »Sretno« nije bilo dovoljno da izađu živi iz jame

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, prekinuo je sve svoje radne obaveze i stigao u Kakanj kako bi izrazio saučešće i pružio podršku uposlenicima RMU Kakanj i porodicama stradalih rudara.

On je poručio da je ovo najnemiliji događaj koji se može desiti u rudniku.

“Rudarenje je opasan posao, imamo dugu historiju rudarstva, ali i nesreća. Društvo je osjećajno prema problemima rudara. Prema prvim saznanjima nije klasična rudarska nesreća, usljed eksplozije ili u zoni kopa kako to obično biva”, rekao je Novalić.

Premijer FBiH je naglasio da rudarski pozdrav “Sretno” dovoljno govori kako je to opasan posao, ali da ni to nije bilo dovoljno da četiri rudara Muhamed, Mijo, Nermin i Sejad izađu živi iz jame.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE