ZDKPrivredaNove poslovne prilike na Sajmu privrede u Tešnju

Nove poslovne prilike na Sajmu privrede u Tešnju

Ovogodišnji ”12. sajam privrede Tešanj 2016” kao i dosad organizuje Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah-Tešanj, a Privredna komora Federacije BiH je partner sajma.

Sajam će  biti održan od 19. do 22. maja  na lokalitetu Kraševo b.b. kod Carinskog terminala Tešanj i predstavlja jedan od najznačajnijih privrednih događaja u BiH i jedinstvenu priliku za kvalitetan nastup i prezentaciju kompanija.

Poznato je da je Tešanj mjesto gdje se grade uspješne poslovne priče. O privrednom razvoju ove općine govore i  različita područja privrednih aktivnosti – autoindustrija, metaloprerada, tekstil i koža, prehrana, prerada drveta, hemija, eksploatacija mineralnih voda.

Predsjednik Udruženja privrednika ”Biznis centar” Jelah-Tešanj Senad Brka kazao je za Fenu da pripreme za održavanje sajma teku planiranom dinamikom, da su ove godine predvidjeli veći izložbeni prostor u odnosu na godinu ranije, te da očekuju oko stotinu izlagača iz BiH i inostranstva.

U okviru sajamskih sadržaja, kako je dodao,  predviđena su brojna predavanja i okrugli stolovi posvećeni ekonomiji i privrednim temama. Među ostalim, bit će govora o procesu evropskih integracija, razvoju autoindustrije, poljoprivrede i otkupu malina, kao i kreditnim linijama za privrednike.

Sajam privrede Tešanj pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika.

Privredna komora Federacije BiH je pozvala sve privredne subjekte u BiH da učestvuju na  Sajmu privrede Tešanj 2016.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE