ZDKSportNovi poraz Kaknja, Sloboda potvrdila polufinale

Novi poraz Kaknja, Sloboda potvrdila polufinale

Košarkaši Slobode slavili su pobjedu sinoć na domaćem parketu protiv Kaknja sa 79:61 u okviru 9. kola Lige za prvaka BiH.

Sloboda je protiv posljednjeplasirane ekipe u Ligi za prvaka ostvarila laganu pobjedu. Gotovo sve je bilo poznato već nakon prve dionice jer je Sloboda imala prednost od 14 poena razlike.

U nastavku meča domaći su igrali onoliko koliko im je trebalo za konačni trijumf, pa su meč bez većih problema priveli kraju.  Sloboda nakon ovog meča ima omjer od pet pobjeda i četiri poraza te su osigurali polufinale, dok je Kakanj upisao svih devet poraza.

Domaće je jučer do trijumfa vodio Brown sa 18 poena, dok je kod Kaknja najefikasniji bio Palavra koji je imao 17 poena.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE