“Flaster” je pjesma prepoznatljivog EFC stila i zvuka, moderne produkcije, a snimljena je u dva studija – poznatom američkom studiju Mix Factory na Floridi i studiju Long play u Sarajevu. Ova će pjesma zasigurno obradovati ne samo fanove EFC muzike, nego i sve ljubitelje rock'n'rolla u regionu s obzirom na trenutni hronični nedostatak kvalitetnih rock pjesama i bendova.

Pjesma “Flaster” je mala životna priča o ljudima na tračnicama svakodnevnice, na korak od prekida i kraja, ljudima koji ne pronalaze ni put, ni snagu za prvi korak ka pomirenju.

“Današnji način življenja i sam život nas sve neprekidno melje i skoro da nam je svima sabur (strpljenje) na rezervi do dna”, govori autor pjesme i lider EFC benda Emir Bukovica, te dodaje: “Tu jing-jangovsku borbu za balansom, našu unutarnju borbu svjetla i tame simbolično sam nazvao flasterom, kojim pokušavamo zacijeliti sve naše narušene odnose i rane, kao i naše samoće”.

Pjesmu “Flaster” EFC bend danas predstavlja i kroz videospot koji je režirao bh. režiser Tarik Hodžić. Spot je snimljen u čudnovatom ambijentu napuštenog starog silosa u Visokom, odranije poznatom kao svojevrsnom živom art galerijom fascinantnih 3D grafita, koje je uradio talentovani umjetnički trojac HAD Kolektiv.

“Mali životni problemi koje držimo u fokusu čine da u drugi plan stavimo sliku svijeta i velikih problema oko nas. Porušeni silos u ovom spotu simbolizira taj svijet, dok su protagonisti kroz svoje mikro svjetove prikazali i ispričali niz običnih životnih priča, koje dijeli samo jedan tanki zid, a s kojima se svako od nas na svoj način svakodnevno susreće”, kazao je režiser Hodžić o ideji spota.

Produkciju ovog videospota potpisuje sarajevska produkcijska kuća “Prime Time” na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom.