SportKošarkaNurkić čeka dozvolu za povratak na parket

Nurkić čeka dozvolu za povratak na parket

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić je izjavio da čeka zeleno svjetlo od Portlanda kako bi se vratio na teren u doigravanju NBA lige. Podsjetimo, Nurkić je prije dvije sedmice doživio prelom desne fibule i oporavlja se odlično.  Nurkić je počeo sa laganim treninzima, a noćas je prije utakmice Portlanda u Moda Centru se zagrijavao blizu 25 minuta.  Bh. centar je u srijedu obavio rendgenski pregled, ali je rekao da ne zna kakvi su rezultati.  “Ne znam mnogo, još uvijek čekam da čujem od doktora. Trenutno se osjećam dobro. Čekam zeleno svjetlo”, rekao je Nurkić  Trener Terry Stotts je u srijedu rekao da će Portland objaviti nove informacije o Nurkiću u petak.  Nurkić nikako nije nosio gips ili ortopedsku čizmu i na dvije utakmice se zagrijavao. Prošli četvrtak prije utakmice sa Minnesotom je radio nekih desetak minuta, dok je u srijedu odradio 25 minuta.  “Nisam radio ništa ludo, samo ubacivao šuteve, bez mnogo kontakta, ali i to je napredak”, rekao je Nurkić.  Portland u play-offu igra protiv Golden State Warriorsa, a od Nurkića svi imaju velika očekivanja, pa tako stručnjaci smatraju da bi Nurkić mogao biti prevaga protiv Warriorsa.  Nurkić od kada je trejdovan iz Denvera sredinom februara, odigrao je 20 utakmica za Blazerse i prosječno je postigao 15,2 poena, 10,4 skokova, 3,2 asistencije i 1,9 blokada za 29 minuta u igri.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE