SportKošarkaNurkić definitivno neće igrati u pretkvalifikacijama

Nurkić definitivno neće igrati u pretkvalifikacijama

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca okuplja se u Sarajevu uoči priprema za pretkalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Izabranici Duška Vujoševića okupljaju se u Sarajevu 2. jula kada će početi pripreme za mečeve pretkvalifikacija. Vujošević je nedavno objavio spisak košarkaša na koje računa, a na njemu su se našli Jusuf Nurkić i Mirza Teletović. No, sada je jasno da ćemo u ovim mečevima biti bez centra Portlanda, Jusufa Nurkića. “Zbog procesa rehabilitacije nakon povrede u protekloj NBA sezoni ove godine, nažalost, neću moći nastupiti u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.Procjena je ljekarskog tima mog kluba da je povreda u takvom stanju da zahtijeva oprezan pristup i poseban program rada, kako bih spreman dočekao novu sezonu za nekoliko mjeseci”, napisao je Nurkić na zvaničnoj Facebook stranici, te dodao: “Dres BiH uvijek sam nosio sa velikim zadovoljstvom i vjerujem da će ga nositi još dugi niz godina. Nažalost, ovaj put spriječila me je povreda. Reprezentaciji želim sve najbolje u predstojećim utakmicama”.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE