SportKošarkaNurkić odličan u pobjedi Portlanda

Nurkić odličan u pobjedi Portlanda

Bh. centar Jusuf Nurkić odigrao je fenemenalan meč u pobjedi njegovog Portland Trail Blazersa protiv Oklahoma City Thunder rezultatom 114:109, a naš košarkaš je ostvario double-double učinak sa 18 poena i 12 asistencija. Uprkos ranoj prednosti od 12 poena domaće ekipe, Oklahoma je uspjela da se vrati u meč, pa je do samog kraja bilo izjednačeno i neizvjesno. Ipak, junak je bio Nurkić koji je posljednjih pet minuta odigrao maestralno. Naš košarkaš je u tom periodu pogađao, skakao, blokirao, te je Portland serijom 16:0 preokrenuo rezultat i na kraju došao do zaslužene pobjede u kojoj je bh. igrač na parketu proveo 38 minuta te je pored 18 poena i 12 skokova, ostvario šest asistencija, pet blokada i dvije ukradene lopte. Uobičajeno prvo ime u pobjedničkoj ekipi bio je Damien Lillard sa 33 poena, a na drugoj strani Russell Westbrook postigao je 45 poena.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE