SportKošarkaNurkić solidan u porazu Portlanda

Nurkić solidan u porazu Portlanda

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć u Air Canada Centru od Toronto Raptorsa rezultatom 112:106. Raptorsi su kao favoriti ušli u ovaj meč i na kraju su tu ulogu opravdali, te su došli do trećeg uzastopnog trijumfa. Nešto bolju prvu dionicu odigrali su Trail Blazersi. Ovaj dio igre su dobili 28:25, a prednost gostiju iz  Oregona je trajala sve do samog finiša prvog poluvremena. Imali su u nekoliko navrata plus 12, ali je Toronto serijom od 15:0 u završnici prvog dijela došao do vodstva na poluvremenu od 53:52. Gotovo cijelim tokom drugog poluvremena domaći košarkaši su imali prednost. Nisu dozvolili Blazersima da uvedu meč u neizvjesnu završnicu, pa je na kraju Toronto stigao do trijumfa u ovom duelu. Bh. centar Jusuf Nurkić je zbog problema s ličnim greškama odigrao 21 minut u ovom duelu, a za to vrijeme na parketu je ubacio osam poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Kod Portlanda je najefikasniji bio Damien Lillard sa 28 poena, dok je Raptorse do pobjede vodio DeMar DeRozan sa 33 poena.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE