SportKošarkaNurkićodličan u pobjedi Portlanda

Nurkićodličan u pobjedi Portlanda

Jusuf Nurkić odigrao je odličan meč u pobjedi Portlanda protiv Orlanda rezultatom 112:103. Trail Blazersi meč nisu otvorili na najbolji način, te je Orlando nakon prve četvrtine imao prednost od dva poena razlike, da bi istu do poluvremena povećali na devet razlike.
U trećoj četvrtini Portland je zaigrao bolje, te je u zadnju četvrtinu meča ušao s osam poena zaostatka, što su fantastičnom igrom i nadoknadili. Jusuf Nurkić i njegovi saigrači slavili su u posljednjoj dionici meča rezultatom 35:18, što im je bilo sasvim dovoljno za pobjedu.
Najefikasniji igrač na meču bio je Lillard koji je za malo manje od 33 minute ubacio 33 poena, a u domaćoj ekipi pratio ga je McCollum koji je imao 22. S druge strane, najefikasniji igrač Magica bio je Vučević koji je ubacio 25 poena. Jusuf Nurkić na terenu je proveo skoro 35 minuta, a za taj period ostvario je double-double učinak pri čemu je ubacio 12 poena, a imao je isti toliko skokova. Pored toga, upisao je i pet asistencija.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE