Sastojci:
Podloga:
- 200 gr čajnih keksića (može i petit keks)
- 150 gr otopljenog maslaca ili margarina
- 30 gr šećera u prahu
- 10 gr kakaa
Krema:
- 500 gr Mascarpone sira
- 500 gr Nutelle
- GANACHE KREMA SA NUTELLOM:
- 150 ml slatkog vrhnja
- 200 gr Nutelle
Priprema:
1. Kekse sameljite i stavite u posudu za miješanje.
2. Dodajte otopljeni margarin, šećer u prahu i kakao, te sve zajedno pomiješajte.
3. Na tacnu postavite obruč (moj je 22 cm) i žlicom po dnu rasporedite pripremljenu smjesu za podlogu.
4. Mascarpone izradite mikserom.
5. Dodajte Nutellu i zajedno sjedinite, dok ne dobijete lijepu kremu.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.