BiHPrivredaOAZA druženjem sa najmlađima obilježila Svjetski dan voda

OAZA druženjem sa najmlađima obilježila Svjetski dan voda

“OAZA već tradicionalno obilježava Svjetski dan voda. Ovaj put smo odlučili da ovaj dan provedemo sa djecom. Naši promotori i zaštitna lica ispričali su priču o vodi, prirodnom bogatstvu na koje smo svi mi u Bosni i Hercegovini posebno ponosni, jer smo među zemljama sa najvećim omjerom pitke vode po glavi stanovnika u Evropi. Reakcije mališana su odlične. A puno toga o tome kako se voda može sačuvati, saznali smo od djece u vrtićima i školama”, izajvio je Armin Hrvić direktor tešanjske kompanije Oaza d.o.o., koja od 2013. posluje u okviru AS GROUP.

Prošle godine, na današnji dan OAZA je na tržište plasirala nove redizajnirane boce prirodne izvorske vode OAZA, sa redizajniranom etiketom i novim zapreminama. Nove boce OAZE su naglasile njene prednosti i posebnosti, a geografsko porijeklo koje garantira kvalitet izvora stavljeno je u prvi plan teksturama na boci. Također etiketa jednako naglašava svjetski uspjeh vode OAZA kao najnagrađivanije bosanske vode na svijetu.

Bosna i Hercegovina je najbogatija vodom od svih zemalja u regiji. Prema podacima Svjetske banke za 2012.godinu, Bosna i Hercegovina je sa 9,461 kubnih metara pitke vode po glavi stanovnika prva u regiji i sedma u Evropi. BiH je po ovim paramterima u vodnim resursima bogatija od mnogih zemalja svijeta uključujući Kinu, Francusku, Njemačku, Japan i Sjedinjene Američke Države.

OAZA je do sada na svjetskoj smotri voda u američkom Berkeley Springsu (International Water Tasting Awards), ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom bronzanom medaljom 2001., te ponovo zlatnom medaljom 2002. godine, i srebrenom medaljom 2015. godine. OAZA je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE