SportNogometObavljen žrijeb Lige prvaka, Ronaldo najbolji nogometaš Evrope

Obavljen žrijeb Lige prvaka, Ronaldo najbolji nogometaš Evrope

U Monte Carlu je obavljen žrijeb grupne faze nogometne Lige prvaka. Jedini tim sa ovih prostora koji se našao u žrijebu je zagrebački Dinamo i oni će igrati u grupi H sa Juventusom našeg Miralema Pjanića, te Sevillom i Lyonom. U grupi A su PSG, Arsenal, Basel i Ludogorets, u grupi B: Benfica, Napoli, Dynamo Kijev i Besiktas. Grupa C: Barcelona, Manchestar City, Borussia M'gladbach i Celtic. Grupa D: Bayern, Atletico Madrid, PSV i Rostov. Grupa E: CSKA Moskva, Bayer Leverkusen, Tottenham i Monaco. Grupa F: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting Lisabon i Legija Varsava, te Grupa G: Leicester, Porto, Club Brugge i Kopenhagen. Ovome dodajmo da je Portugalac Cristiano Ronaldo proglašen za najboljeg igrača Evrope u prošloj sezoni, što ne čudi kada se zna da je sa Realom bio klupski, a sa Portugalom reprezentativni prvak Evrope. Norvežanka Ada Hegerberg je proglašena za najbolju nogometašicu Evrope.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE