SportNogometObavljen žrijeb nogometne Premijer lige BiH, derbi prvog kola na Koševu

Obavljen žrijeb nogometne Premijer lige BiH, derbi prvog kola na Koševu

Žrijebanje parova BHT Premijer lige BiH za sezonu 2017/2018. održano je danas. U vogošćanskom hotelu Park žrijebani su takmičarski brojevi na osnovu kojih su određeni parovi za sljedeću sezonu, a već na samom startu šampionata nas očekuju zanimljive utakmice.

BHT Premijer liga BiH, 1. kolo:

FK Sarajevo – HŠK Zrinjski

NK Široki Brijeg – Klub X

FK Borac – NK Čelik

FK Mladost – NK Vitez

FK Radnik – FK Krupa

FK Željezničar – NK GOŠK

Nova sezona elitnog takmičenja u BiH starta krajem jula. Kao i u prošloj sezoni, Premijer liga BiH će brojati 12 klubova i nakon 22 odigrana kola će biti podijeljena na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.  U bubnju se nije našla Sloboda koja odlukom N/FSBiH nije dobila licencu, ali ima mogućnost da se žali Drugostepenoj komisiji u roku od osam dana, što će sasvim sigurno i učiniti.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE