SportRukometObavljen žrijeb rukometne Lige prvaka

Obavljen žrijeb rukometne Lige prvaka

U danskom gradu Glostrupu je obavljen žrijeb grupa za novu sezonu rukometne Lige prvaka. Sistem je ostao isti kao i prošle sezone pa su oni najjači evropski klubovi smješteni u Grupe „A“ i „B“, dok su oni nešto slabiji timovi u Grupama „C“ i „D“. Puno zanimljiviji su sastavi prve dvije grupe pa će tako u Grupi „A“ igrati: Veszprem, Barcelona, PSG, Silkeborg, Wisla, Flensburg, Schaffhausen i Kiel, dok će u Grupi „B“ biti aktuelni evropski prvak poljski Kielce, te R.N Lowen, Vardar, PPD Zagreb, Meshkov Brest, Pick Szeged, Celje i Kristianstad. U Grupi „C“ su: La Rioja, Metalurg, Chekhovskie Medvedi, Montpellier, Elverum i jedan kvalifikant, dok su u Grupi „D“: Nantes, Holstebro, Motor Zaporozje, Besiktas, Dinamo Bukurest i još jedan kvalifikant.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE