Lokalne TemeSportObavljen žrijeb rukometne Premijer lige BiH, Bosna na startu sa Izviđačem

Obavljen žrijeb rukometne Premijer lige BiH, Bosna na startu sa Izviđačem

Danas je u prostorijama Rukometnog saveza BiH obavljen žrijeb parova za rukometnu Premijer ligu sezona 2015/2016. Što se tiče visočke Bosne, raspored baš i nije povoljan na početku prvenstva, jer Bosnu čekaju teški izazovi na domaćem terenu protiv nekih od najjačih ekipa, dok će gostovanja ionako biti neugodna. Voljom žrijeba Bosna sezonu otvara onako kako je prošlu završila, a to je domaća utakmica protiv prvaka Premijer lige (ne računamo Borac BL), ekipe Izviđača. U drugom kolu slijedi daleko gostovanje u Cazinu kod Krajine, a onda domaći ogled protiv neugodnog Prijedora. Slijedi gostovanje kod Konjuha, dok u petom kolu u Visoko dolazi vrlo jaka ekipa Vogošće, a odmah nakon njih i Derventa i zato smo rekli da je raspored na početku vrlo težak. Dodajmo još samo da prvenstvo počinje 11-12.septembra, a da prve tri ekipe na kraju idu u razigravanje za prvaka sa banjalučkim Borcem koji će igrati SEHA ligu, dok bi trebalo ispasti pet timova.  Evo kompletnog rasporeda visočke Bosne:

1.kolo: Bosna – Izviđač

2.kolo: Krajina – Bosna

3.kolo: Bosna – Prijedor

4.kolo: Konjuh – Bosna

5.kolo: Bosna – Vogošća

6.kolo: Bosna – Derventa

7.kolo: Sloboda – Bosna

8.kolo: Bosna – Gračanica

9.kolo: Gradačac – Bosna

10.kolo: Bosna – Igman Ilidža

11.kolo: Čelik – Bosna

12.kolo: Bosna – Bosna (S)

13.kolo: Sloga Doboj – Bosna

14.kolo: Bosna – Zrinjski

15.kolo: Maglaj – Bosna

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE