Lokalne TemePolitikaObespravljeni visočki ugostitelji mirno protestvuju u zgradi Općine

Obespravljeni visočki ugostitelji mirno protestvuju u zgradi Općine

Kako saznaje Visoko.co.ba skupina visočkih ugostitelja nezadovoljni i oštećeni odlukom o ljetnim baštama u Visokom već dva dana mirno protestvuju u zgradi Općine Visoko sa namjerom da budu primljeni kako bi razgovarali o svom problemu.

Ugostitelji i sutra imaju namjeru boraviti u zgradi Općine sa istim ciljem, a za sutra je zakazana i sjednica Općinskog vijeća pa će to biti prilika i za bliski susret sa vijećnicima koji su se u prvi mah i pitali o ovoj problematici da bi zatim ta tačka dnevnog reda bila povučena, nakon čega je po vlastitom nahođenju i metodom odabira političke i svake druge podobnosti odlučeno ko može a ko ne može i pod kojim uslovima imati ljetnu baštu u Visokom.

Da ironija bude veća, prva tačka dnevnog reda sutrašnje sjednice je informacija o privredi zapošljavanju i stvaranju poslovnog ambijenta dok u slučaju ugostitelja imamo ukidanje radnih mjesta i prava na rad.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE