Lokalne TemeKulturaObilježeno 100 godina od rođenja Ibrahima Hodžića

Obilježeno 100 godina od rođenja Ibrahima Hodžića

Sinoć je Kino sali 2 Kulturnog centra u Prijekom obilježena 100. godišnjica rođenja Ibrahima Hodžića. Ibrahim Hodžić je pisao o muslimanskim običajima, narodnom stvaralaštvu, te duhovnim i egzaktnim naukama klasične islamske kulture. Napisao je i objavio oko 150 izvornih radova.

BZK Preporod Visoko i MIZ Visoko su organizovali ovu tribinu su za predavače okupili ljude koji su lično poznovali Hodžića ili su istraživali njegov opus.

Predavači su bili: hfz. Ismet ef. Spahić, Mirsad ef. Mahmutović, Aleksandar Seksan i Muhamed Okić koji je magistrirao na djelima Ibrahima Hodžića i njegovom shvatanju kur'anskog teksta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE