SportNogometObnovljena ekipa Rome slavila protiv Atalante, Džeko igrao cijeli meč

Obnovljena ekipa Rome slavila protiv Atalante, Džeko igrao cijeli meč

Tako je obnovljena ekipa Vučice, koja nije briljirala tokom priprema, na najbolji mogući način otvorila novu sezonu.

U izjednačenom i dobrom prvom poluvremenu bolje su se snašli gosti, koji su nakon pola sata igre i došli do, ispostavit će se, odlučujućeg gola.

Strijelac je bio debitant Kolarov, koji je sjajno pogodio po zemlji iz slobodnjaka s 22 metra udaljenosti.

Prije gola srbijanskog reprezentativca obje ekipe su imale po jednu veliku šansu.

Prvo je Defrel sredinom prvog poluvremena iz dobre situacije bio neprecizan, a revanširao mu se Kurtić s druge strane, samo tri minute kasnije.

Krenula je Atalanta žestoko u drugom poluvremenu u nadi da stigne do izjednačenja, ali je dvadeset minuta prije kraja veliku priliku imala Roma.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je dočekao loptu iz slobodnog udarca, uputio udarac ka golu domaćih, ali je lopta prošla iznad prečke.

Najbolju priliku za izjednačenje Atalanta je promašila dvije minute prije kraja meča kada je Hateboer pogodio stativu pa je konačni rezultat ostao 0:1.

Džeko je u dresu pobjedničke ekipe odigrao cijeli utakmicu.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE