SportNogometVisočani bez pobjede u četiri prvenstvena meča: NK Bosna - NK Bratstvo...

Visočani bez pobjede u četiri prvenstvena meča: NK Bosna – NK Bratstvo 0:0

KRAJ UTAKMICE: Završen je derbi osmog kola Prve nogometne lige Federacije BiH, između visočke Bosne i gračaničkog Bratstva, koji je danas odigran na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom. Nakon što su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, očekivali smo da će Visočani, uz nastavljenu terensku inicijativu, imati mnogo više prilika i barem jedan pogodak u nastavku utakmice, što bi im osiguralo potencijalnu pobjedu.

Ipak, do toga nije došlo, osjetan i evidentan je bio pad igre domaće ekipe u drugom poluvremenu, te uz mnogo sreće Visočani uspijevaju da smire svog protivnika u isti ritam, tako da nije bilo ni mnogo prijetnji pred golom Bosne.

Rezultat na kraju glasi 0:0, a Visočani će četvrti put uzastopno izaći sa terena bez pobjede.

Bosna je u prvom dijelu imala zaista nekoliko sjajnih prilika da dođe do rane prednosti, a najviše su se isticale one prilike Čabaravdića, koji ipak nije imao mnogo sreće. U tom dijelu utakmice heroj je bio i golman gostiju iz Gračanice, koji je branio ponekad i nemoguće stvari. Visočani su imali inicijativu na svojoj strani, napadali su, ali bezuspješno, te je prvi dio igre završen bez golova.

U drugom dijelu utakmice očekivali smo mnogo bolju i bržu igru visočke ekipe, kojoj je imperativ bila pobjeda, no ipak to se nije desilo. Bio je evidentan “zamor materijala” i bezidejnost u igri, što je dovelo do totalnog pada ritma igre. Do samog kraja utakmice gledali smo igru bez prilika na obje strane, te je tek u 85. minuti udarcem glavom golu Brastva zaprijetio Čehajić, ali lopta je otišla preko gola.

Pokušali su Visočani i u nadoknadi da stignu do pobjede, ali i tada bezuspješno, te nakon zaista mirnog drugog dijela igre glavni arbitar označava kraj pri rezultatu 0:0.

Drugi je ovo remi Visočana na domaćem terenu, četvrta utakmica zaredom bez pobjede, te je evidentna potreba da se nešto promijeni u sastavu ekipe sa stadiona u Lukama. Vrlo brzo će to morati učiniti njihov trener, Faruk Dedić, pred kojim je sedam dana do naredne utakmice, kada će Bosna gostovati u Lukavcu kod ekipe Radničkog.

Nakon ove utakmice za visočke nogometaše neće biti značajne promjene na tabeli, te će i dalje ostati na četvrtoj poziciji, u daljoj borbi za plasman na prvo mjesto.

Na ostalim terenima, po završetku utakmica, rezultati su glasili ovako:

Goražde – Budućnost 1:0
Čapljina – Rudar 2:2
Zvijezda – Jedinstvo 2:0.

Ovim informacijama i završavamo današnji prenos utakmice sa stadiona u Lukama. Sa vama su bili vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić, a do narednog susreta želimo vam ugodan ostatak dana uz srdačan sportski pozdrav.

90’ – Završeno je regularnih sat i pol igre, bez golova na stadionu u Lukama, a glavni arbitar susreta dosudio je još tri minute nadoknade. Bosna pravi obruč oko gola gostujuće ekipe, dok gosti u posljednjim minutama pokušavaju zaprijetiti iz kontranapada.

85’ – Pet minuta do kraja utakmice i dalje nema golova u Visoko. Ipak, Čehajić je u ovom trenutku imao sjajnu šansu da pred sam kraj utakmice Visočanima donese vodstvo i eventualnu pobjedu. No, ponovo uz dosta sreće, gostujući nogometaši uspijevaju da se odbrane, a lopta nakon što je Čehajić glavom šutirao, odlazi preko gola.

75’ – Pala je, definitivno, igra visočkih nogometaša i teško da se, iz ovakve situacije, možemo nadati skoroj promjeni rezultata. Iako su u prvom poluvremenu imali brojne prilike i terensku inicijativu na svojoj strani, Visočani ne uspijevaju više doći do šanse da ugroze gol Bratstva.

S druge strane gosti iz Gračanice su sve opasniji, te su Visočani sad u velikoj opasnosti da naprave još jedan ovosezonski kiks na domaćem terenu, što bi produžilo dubiozu igre koja se vuče u prethodna tri kola.

Veoma zanimljivo je, zato, na ostalim terenima, gdje je dolazilo do mnogih preokreta, a rezultati sada glase ovako:

Goražde – Budućnost 1:0
Čapljina – Rudar 2:2
Zvijezda – Jedinstvo 2:0.

67’ – I treću izmjenu je izvršio je trener Faruk Dedić u ovim trenucima, te će za Bosnu od ovog trenutka zaigrati Džafić V. koji će zamijeniti Čabaravdića.

64’ – U ovim trenucima visočki ljubitelji nogometa koji se nalaze na tribinama Gradskog stadiona “Luke” sigurno ne mogu biti zadovoljni igrom domaćih igrača. Posebno uz šansu koju je Bratstvo imalo prije nekoliko trenutaka, kada su zaprijetili Bekanu na golu Bosne, te je sigurno da će trener Dedić morati malo promijeniti taktiku.

62’ – Prva izmjena na susretu, a zatražio ju je trener domaće ekipe, Faruk Dedić. Riječ je o dvostrukoj izmjeni, nakon koje su Kovač i Porča izašli van igre, a u narednih otprilike pola sata za Bosnu će igrati Čehajić i Mahmić.

60’ – Iako smo se nadali mnogo boljoj igri obje ekipe u nastavku susreta, gledamo dosta slabije drugo poluvrijeme na stadionu u Lukama. Bosna je pomalo smirila tempo, a gosti su nastavili nešto lošiju igru iz prvog dijela, tako da ponovo uzbuđenja nema na utakmici u Visokom.

Nema promjena ni na ostalim susretima.

55’ – Treća javna opomena, odnosno, žuti karton na ovom susretu, a zaradio ju je Kadić u redovima Bratstva.

52’ – U nešto mirnijem tempu otvoren je drugi dio susreta u Lukama. Tokom same pauze za vrijeme poluvremena nije bilo izmjena ni u jedno, ni u drugom sastavu, te tako obje ekipe igraju u istim postavama i drugi dio utakmice.

46’ – Počelo je drugo poluvrijeme derbija osmog kola Prve nogometne lige Federacije BiH između visočke Bosne i gračaničkog Bratstva, koji se igra na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom. Iako prvo poluvrijeme nije ponudilo očekivano mnogo uzbuđenja, sigurni smo da će u drugom dijelu biti mnogo više uzbudljivih situacija, iz kojih će se izroditi i prvi golovi na ovom susretu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Završeno je prvo poluvrijeme derbija osmog kola Prve nogometne lige Federacije BiH, između visočke Bosne i gračaničkog Bratstva. Utakmica koja je mnogo obećavala, u prvom svom dijelu nije ponudila naročito mnogo uzbuđenja, iako je Bosna prijetila u mnogim prilikama.

Upravo tako Visočani su zaista sjajnom igrom apsolutno zaslužili da postignu gol i dođu do vodstva, dok igrači Bratstva osim nekoliko prijetnji iz polukontri ne mogu se pohvaliti naročito dobrom igrom.

Nadamo se da će u nastavku Visočani imati nešto više sreće pred golom gostiju iz Gračanice, a do tada nas očekuje kraća pauza nakon čega se vraćamo na stadion u Lukama.

U nastavku pogledajte rezultate nakon prvog poluvremena na ostalim utakmicama Prve lige FBiH:

Goražde – Budućnost 1:0
Čapljina – Rudar 1:1
Zvijezda – Jedinstvo 0:0.

40’ – Pet minuta prije kraja prvog poluvremena glavni arbitar ovog susreta podijelio je dvije javne opomene za igrače Bosne. Zbog oštrih startova žutim kartonima kažnjeni su Goralija i Čabaravdić.

36’ – Desetak minuta igre ostalo je do kraja prvog dijela utakmice, a i dalje je rezultat na stadionu u Lukama onaj početni. Bosna i dalje dominira na terenu, a u ovim trenucima Kovač je imao odličnu šansu da pređe u vodstvo, no lopta nakon njegovog udarca odlazi pored gola.

30’ – Pola sata igre na stadionu u Lukama je prošlo, a i dalje nema promjene rezultata na ovoj utakmici. Ipak, domaći navijači imaju više razloga da budu zadovoljni, jer je Bosna mnogo bolja na ovom susretu.

U ovim trenucima Hrvat je imao stopostotnu šansu pred golom Bratstva, ali je golman gostiju, Mustafić, junak svog tima na današnjoj utakmici i brani i ovaj pokušaj domaćih.

Došlo je do promjene i u Gradačcu, gdje je Zvijezda povela protiv bihaćkog Jedinstva, rezultatom 1:0, te je tako utakmica u Visokom jedina bez golova u ovom terminu Prve lige FBiH.

22’ – Redaju se prilike pred golom Bratstva, koje Visočani još uvijek nisu uspjeli da iskoriste. Nakon što je Čabaravdić dva puta zaprijetio golu gostiju iz Gračanice, ovog puta vrlo atraktivno i efektno šutirao je Džafić I., ali golman gostiju je na pravom mjestu i brani ovaj udarac. Šteta, jer to bi zasigurno bio eurogol.

No, ni igra gostiju nije bezazlena, te nakon ovog pokušaja Visočana i gračanički nogometaši prijete golu Bosne, ali i Bekan na golu Bosne je danas na visini zadatka te istrčava na vrijeme da spriječi opasnost pred svojim golom.

15’ – Nova odlična prilika za domaće nogometaše i ponovo je Čabaravdić bio u šansi da dovede visočku Bosnu u vodstvo. Pokušao je volejom sa nekih 16 metara prevariti golmana gostujuće ekipe, ali lopta odlazi preko gola i rezultat ostaje 0:0.

Došlo je do promjene rezultata na dvije utakmice na ostalim terenima Prve lige FBiH, gdje rezultati sada glase:

Goražde – Budućnost 1:0
Čapljina – Rudar 0:1
Zvijezda – Jedinstvo 0:0.

10’ – Deset minuta prvog dijela utakmice je iza nas, a u ovim trenucima gledali smo prvu ozbiljniju priliku na ovom susretu. Kovač je asistirao za Čabaravdića, koji je pokušao ugroziti udarcem gol Bratstva, ali lopta odlazi zamalo pored gola. dakle, bosna pokazuje još jednom inicijativu na današnjoj utakmici, što označava da bi mogli gledati dobar susret dvije ekipe u narednih 80 minuta.

5’ – Prvih pet minuta utakmice proteklo je u početnom ispitivanju snaga obje ekipe, ali domaća Bosna ima terensku inicijativu što je dobro za gledaoce na stadionu u Lukama jer je to dobra najava sjajne igre Visočana danas.

Pored Bosne i Bratstva u ovom terminu danas igraju još i:

Goražde – Budućnost 0:0
Čapljina – Rudar 0:0
Zvijezda – Jedinstvo 0:0.

3’ – Posjeta na stadionu u Lukama nešto je slabija danas, u odnosu na neke ranije utakmice ove sezone, te se na tribinama nalazi oko 100 gledalaca. To je izazvano vjerovatno nešto lošijim rezultatima domaće ekipe u posljednjih nekoliko utakmica, no sigurni smo da će Visočani poboljšati nešto u svojoj igri danas.

Također, još jedna od zanimljivosti jeste da Visočani danas igraju u bijelim dresovima, što je zaista neobično za žuto-ljubičasti tim iz Luka, a razlog je to što su gosti iz Gračanice na teren istrčali u dresovima koji su slični standardnim dresovima visočkog tima.

1’ – Prije nekoliko trenutaka počela je utakmica osmog kola Prve nogometne lige Federacije BiH, odnosno derbi osmog kola, koji se igra na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom. Sastale su se trećeplasirana ekipa Bratstva iz Gračanice i četvrtoplasirana ekipa visočke Bosne, koje će danas imati direktni okršaj za pomak ka samom vrhu tabele.

Treneri oba tima odlučili su se danas da od prve minute na teren istrče sljedeći sastavi:

BOSNA: Bekan, Hrvat, Goralija, Papaz, Kovač, Porča, Čulov, Čabaravdić, Beširević, Džafić, Čiva.

BRATSTVO: Mustafić, Omić, Šuša, Mujkić, Kahrimanović, Kuduzović, Kadić, Jaganjac, Delić, Diabang, Ikanović.

____________________________________________________

Sedam kola prve nogometne lige Federacije BiH je iza nas i već se pomalo kristališu glavni favoriti za osvajanje titule ovogodišnjeg prvoligaškog prvenstva. No, iako su se neki klubovi uspjeli bodovnom razlikom odvojiti od svojih protivnika i dalje će je realna razlika veoma dostižna i prvih 12 klubova na tabeli može razmišljati pozitivno.

Tako je i sa nogometašima visočke Bosne, koji su furiozno otvorili ovu sezonu sa čak četiri uzastopne pobjede, nakon čega je nastupio niz od tri loše partije, u kojima su ostvarili tek jedan bod. Sve je počelo porazom u Gabeli, gdje je domaći GOŠK slavio minimalnim rezultatom, nakon čega su Visočani na svom terenu remizirali sa Travnikom rezultatom 1:1, dok su u posljednjem kolu bodove izgubili na gostovanju u Bihaću kod ekipe Jedinstva.

Zahvaljujući takvim rezultatima ekipa visočke Bosne uspjela se održati na vrhu tabele, gdje zauzimaju četvrto mjesto sa osvojenih 13 bodova, dva manje od prvoplasiranog Rudara iz Kaknja.

U takvom duhu Visočani danas, na Gradskom stadionu “Luke” u Visoko, u okviru derbija osmog kola Prve nogometne lige Federacije BiH, dočekuju nogometaše iz Gračanice, ekipu Bratstva. Gračanička ekipa u dosadašnjem toku prvenstva ostvarila je poprilično sličan učinak kao i Visočani, s tim da oni imaju jedan poraz manje i jedan remi više u odnosu na visočku ekipu. Upravo to je razlog zbog kojeg se nalaze jedno mjesto ispred Bosne na tabeli, sa 14 ostvarenih bodova.

Ipak, kao i Visočani, ni gračanički nogometaši ne mogu biti pretjerano zadovoljni uspjehom u posljednja dva kola. Ekipa Bratstva u dvije posljednje utakmice je remizirala sa svojim protivnicima i to jednom u Čapljini protiv istoimene ekipe, a drugi put protiv sarajevske Bosne Seme na domaćem terenu.

To će, čini se, biti prava prilika za visočke nogometaše da ponovo vrate sreću na svoju stranu i da se priključe vodećem Rudaru u utrci za prvo mjesto. Također, ovo će biti i okršaj dva direktna protivnika koji se bore za treću poziciju u ovom trenutku, te će za ekipu iz Visokog ovo biti jedna od važnijih utakmica u prvom dijelu sezone.

Sigurni smo da nas, u ovom derbiju kola, očekuje mnogo zanimljivosti i dobrog nogometa, stoga je to prava preporuka da danas od 15:30 sati budete na tribinama Gradskog stadiona “Luke” u Visokom ili da pratite vaš portal Visoko.co.ba, jedini pravi izvor informacija iz Visokog i okoline, koji vam i ovog puta donosi tekstualni prenos uživo ove utakmice.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE