PreporukaLikeOd 1960-ih do danas: Kako se razvijala Ex Yu muzika

Od 1960-ih do danas: Kako se razvijala Ex Yu muzika

Beogradski Chegi bend objavio je zanimljivu “evoluciju Ex Yu muzike” u kojoj su u nepunih pet minuta obrađena 22 hita s prostora bivše Jugoslavije od 1960-ih do danas.

U a capella verziji Chegi benda čut ćete obrade hitova iz 60-ih poput Sve ove godine od Indexa, preko Aprila u Beogradu Zdravka Čolića, Đurđevdana Bijelog dugmeta, pa do kraja i Perspektive S.A.R.S.-a.

Chegi & Braća Bluz Bend beogradski je bend sastavljen od vrhunskog tima muzičara. Željko, inače inžinjer elektrotehnike koji iza sebe ima dva snimljena albuma je osnivač benda. Stefan, zvijezda pop-rock scene je frontmen i diplomirani kompozitor. Dušan je šampion svijeta u sviranju klasične i varijete harmonike.

Chegi je zamišljen kao bend za svadbe, ali imaju i autorske pjesme.

radiosarajevo.ba/visoko.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE