SportOstali sportoviOdbojkašice BiH poražene od Italije, večeras protiv Latvije

Odbojkašice BiH poražene od Italije, večeras protiv Latvije

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se u belgijskom Kortrijku sastaje sa selekcijom Latvije u 2. kolu turnira D-grupe druge runde kvalifikacija za FIVB svjetsko prvenstvo 2018. godine. Susret s Latvijom, koji se igra u 19 sati, bit će prilika da izabranice selektora Gorana Nešića osvoje prve bodove, nakon što su sinoć na startu turnira poražene od favoriziranih Italijanki s 3:0 (25:12, 25:12, 25:13). U ostala dva susreta u grupi Belgija je savladala Latviju s 3:0 (25:17, 25:13 i 25:12), dok je Španija bila bolja od Bjelorusije također s 3:0 (25:14, 25:20 i 25:13). Nakon susreta s Latvijom odbojkašice sutra se sastaju sa Španijom (20 sati), a u preostala dva kola igraju protiv domaće ekipe Belgije (3. juna, 20 sati) i Bjelorusije (4. juna, 17.30 sati). U drugoj rundi kvalifikacija učestvuje 36 reprezentacija podijeljenih u šest grupa s po šest ekipa. Pobjednici grupa direktno će se plasirati na svjetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih reprezentacija nastaviti kvalifikacije u trećoj rundi, koje će se igrati od 22. do 27. augusta.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE