SportBorilački sportoviOdgođen meč Klička i Joshue

Odgođen meč Klička i Joshue

Prije nekoliko dana na radost svih ljubitelja boksa objavljeno je da će se 10. decembra boriti Vladimir Kličko i Anthony Joshua. Ovaj meč najavljivan je kao veliki spektakl u Manchesteru za naslov titule prvaka u teškoj kategoriji. Kličko je bio u položaju da bira svog protivnika za ovaj meč, a na kraju je odlučeno da to bude Joshua. Ipak, nekoliko dana nakon toga organizatori su saopštili da je meč godine odgođen. Naime, Vladimir Kličko je zadobio povredu na jednom od treninga, te će ljubitelji okršaja na meč sa Joshuom morati sačekati još malo. ESPN je prenio da se Kličko neće moći boriti sigurno još nekoliko mjeseci, te da je Joshua primoran da sebi zakaže novi meč. Naravno, bilo je i onih koji su ovaj potez okarakterisali kao Kličkov strah jer je ukrajinski borac u nekoliko navrata odbijao da se bori protiv Britanca.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE