BiHPolitikaOdgođena sjednica Doma naroda PSBiH

Odgođena sjednica Doma naroda PSBiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za danas, nije održana.

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak je izjavio novinarima da je današnja sjednica odgođena zbog nedostatka kvoruma.

Po njegovim riječima, tri delegata iz Kluba srpskog naroda su potvrdila sekretaru Doma naroda da neće doći.

„Prema tome, nemamo uvjeta za održavanje sjednice. Naknadno će biti zakazana nova sjednica“, naveo je Čolak.

Na novinarsko pitanje da li je ovo blokada institucija, odgovorio je da bi se moglo govoriti o blokadi ukoliko izaslanici iz srpskog naroda i dalje ne bi dolazili na sjednicu.

„Ukoliko bismo u relativno kraćem roku mogli održati sjednicu Doma naroda, naravno da onda to ne bi bila blokada. Međutim, ukoliko bi se nastavilo da izaslanici iz srpskog naroda ne bi dolazili na sjednicu, onda naravno da bi institucije bile blokirane“, kazao je Čolak.

Naveo je da će biti održano više konsultacija, ne samo na razini Doma naroda.

„Mislim da je ovo ozbiljna stvar i da će se konsultacije napraviti na svim razinama, ne samo na razini naših klubova“, kazao je Čolak.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE