Lokalne TemePozitivno VisokoOdlične igre Visočanina: Aid Selimović u timu sezone francuske N1 rukometne lige

Odlične igre Visočanina: Aid Selimović u timu sezone francuske N1 rukometne lige

Visočanin Aid Selimović impresinirao je svojim igrama u Francuskoj igrajući u dresu ekipe Vileurbannea, koja se takmiči i francuskoj N1 ligi (treći rang takmičenja).

Selimović je u debitantskoj sezoni u Francuskoj bio drugi strijelac lige, a nedavno je, prema izboru renomiranog rukometnog portala handzone.net i dnevnih novina L'Écho républicain, izabran i u tim sezone. Od šest igrača na njegovoj poziciji Selimović je osvojio 48 % glasova trenera i kapitena u ligi, a u konkurenciji za ostala mjesta u timu sezone nijedan igrač nije osvojio više od 29 % glasova.

aid selimovic francuska n1 rukomet
Izbor uglednog i renomiranog portala
handzone.net vrši se za svaki rang francuskog rukometa, a za Selimovića kažu:
“Bosanac je bio nepoznat prilikom dolaska u Francusku, ali je sve oduševio svojom brzinom i odličnim šutem. Nije mu trebalo puno vremena da se prilagodi.
Posebno je impresionirao protiv St. Raphaela i Martiguesa, kada je sam donio preokret svojoj ekipi za pobjede sa po deset golova.”

Takve partije nisu ostavila ravnodušne ni klubove širom Francuske, pa ne bi čudlio da Selimović uskoro zaigra u D2 ligi, a možda i u D1.

Ponuda ima, a ovaj Visočanin još uvijek ne želi komentarisati da li pregovara sa bilo kim.

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE