Naslovnica ZDK Sport Odlični rezul...

Odlični rezultati zeničkih raftera na otvorenom Kupu Hrvatske

36
PODIJELI

Veoma dobra završnica takmičarske sezone u raftingu,

MARKETING

Rafteri Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica, proteklog vikenda su gostovali u Hrvatskoj na otvorenom Cupu Hrvatske u raftingu u kategoriji R-4 sa muškom seniorskom ekipom. Takmičenje je održano na rijeci Cetina-Omiš na kome su učešće uzeli 9 ekipa iz Hrvatske i 2.ekipe iz BiH.

U veoma jakoj konkurenciji Srk „Bosna“ iz Zenice je osvojila veoma dobre rezultate po disciplinama u sprintu 3.mjesto , slalomu 6.mjesto i spustu 4. Mjesto što je u ukupnom plasmanu obezbjedilo 4. mjesto na takmičenju.

I pored odgođenih takmičenja u ovoj sezoni zbog niskog vodostaja u Slunju na rijeci Korani (HR), na Tacenu na rijeci Savi i r. Soči zbog poplava u Sloveniji Srk „Bosna Zenica je zadržala odličan rezultat u ukupnom plasmanu u euro kupovma, u kategoriji R6, i završili kao treći na tabeli iza Dajak Nektar kluba Banjaluka (BIH) i Gimpex straža (SLO).

Ovim rafting takmičenjem Srk „Bosna“ uspješno završava takmičarsku sezonu u 2017.godini.

U narednom periodu do početka takmičarske sezone u 2018. godini Srk „Bosna“ će vršiti prezentaciju aktivnosti kluba u školama i fakultetima u Zenici i vršiti upis i prijem novih članova u klub.

“U 2018. godini planiramo obučiti i osposobiti nove mlađe generacije u svim sportskim vještinama koje se realizuju u klubu kao što su rafting, kajak, ronjenje, alpinizam i planinarenje kako bi Srk „Bosna“ ostvarivala još bolje sportske rezultate, a samim tim bili još spremniji u slučaju vanrednih situacija na spašavanju ljudi i materijalnih dobara.”, rekli su iz ovog kluba.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.