SvijetBliski istokOdlukom kralja Salmana Saudijci za Bajram praznuju ukupno 23 dana

Odlukom kralja Salmana Saudijci za Bajram praznuju ukupno 23 dana

Bajramski praznik za uposlenike javnog sektora, vojske i drugih ustanova u Saudijskoj Arabiji počeo je 16. juna, a saudijska novinska agencija SPA javlja da je kralj Salman danas donio odluku da prvi naredni radni dan u toj zemlji bude 9. juli.

Ministarstvo rada Saudijske Arabije ranije je saopćilo da će praznik povodom Ramazanskog bajrama trajati 11 dana. Kralj Salman je odmah nakon toga naredio da se praznik poveća na 16 dana, a potom je danas donio novu odluku o produženju praznika na ukupno 23 dana.

Bajrami u Saudijskoj Arabiji tradicionalno se obilježavaju višesedmičnim praznicima, a zanimljivo je da se u toj zemlji, mimo bajrama, praznuje samo još jedan dan i to nacionalni praznik 23. septembar.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE