Naslovnica Nekategorisano Odlukom ovih ...

Odlukom ovih koje ste birali u sadašnju vlast voda će vam poskupiti za 20 pfeninga po 1m3, a kad zaživi kredit od EBRD bit će još skuplja

885
PODIJELI

Prošlo je nezapaženo, a i kako bi drugačije u sjevernokorejskom modelu funkcionisanja društva kroz trezorsko poslovanje i medijski mrak, ali nije zgoreg da vam skrenemo pažnju na Odluku većine koju ste izabrali u Općinsko vijeće Visoko i koji se zovu vlast. Naime nakon 11. sjednice OV Visoko od 29.09voda će vam u narednom periodu poskupiti za 20 pfeninga po 1m3 i to nema nikakve veze sa “napajanjem” 12.000 žednih niti ima bilo kakve veze za nadolazećim “povoljnim” EBRD kreditom koji će vam i djeca vraćati.

MARKETING

Treba znati i to da su uzdržani bili 5 vijećnika SDA i jedan vijećnik Naše stranke.

Situaciju je pojasnio i aktuelni direktor Hasan Prelić koji je jasno rekao kako je ovo poskupljenje s ciljem stabilizacije poslovanja JKP “Visoko” i da ono nema veze sa kreditom EBRD i kako ne smije obećati da neće biti i novih poskupljenja. Politički mudro Prelić je prešutio ono što zna i što jasno stoji u ugovoru sa EBRD, a to je da voda mora poskupiti u naredne tri godine i do 100%.

Šta konkretno znači ovo poskupljenje i šta se krije iza ovih 20 feninga?

Voda poskupljuje 20 pfeninga a to je za 33.33% više u odnosu na sadašnju cijenu (umjesto dosadašnjih 0.60 sada je 0.80 pfeninga) i to za one koji troše da 5 kubika po članu. Za one koji troše od 5-7.5 kubika, voda je skuplja za 46.66%. Za potrošače koji troše od 7,5 do 10 kubika, poskupljenje iznosi 60% i tako redom.

Neriješeno pitanje potrošača koji imaju zajedničke satove, kao što jebslučaj recimo u zgradama poskupljenje će iznositi najmanje 46,66 % jer je potrošnja zasigurno veća od 5 kubika po članu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.