Naslovnica BiH Regija Odnosi BiH i ...

Odnosi BiH i Crne Gore na visokom nivou

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se jučer s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, na marginama 15. konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Jadransko-jonske inicijative (JJI).

66
PODIJELI

Suglasni su da su politički odnosi BiH i Crne Gore na vrlo visokom nivou i da su uspostavljene vrlo dobre veze i na političkom i na ekonomskom i na kulturnom planu, mada još uvijek ima dosta prostora za povećanje robne razmjene.

Izraženo je i zadovoljstvo činjenicom da je intenzivna saradnja dvaju državnih parlamenata a u tom svijetlu, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH potvrdio je ranije upućeni poziv da predsjednik crnogorske Skupštine Brajović sa saradnicima što prije zvanično posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Inače, i tokom današnjeg razgovora kao najveća prepreka za još snažnije povezivanje građana BiH i Crne Gore istaknuta je slaba infrastrukturna povezanost. Pri tome su naročito potencirane cestovne veze dvije zemlje pa je ocijenjeno da na njima treba hitno početi intenzivnije raditi, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.