Lokalne TemeOdržan 20. Susret franjevačkih ministranata - Framin, ministranti iz 25 župa boravili...

Održan 20. Susret franjevačkih ministranata – Framin, ministranti iz 25 župa boravili u Visokom

U Visokom je održan jubilarni, 20. po redu Susret franjevačkih ministranata – Framin, ove godine pod geslom “Ti si nada naša i veselje”. U visočkom samostanu sv. Bonaventure okupilo se oko 500 ministranata iz 25 župa provincije Bosne Srebrene, koji su učestovovali programu koji je priređen povodom ovih tradicionalnih susreta. Sve je započelo svetom misom koju je predvodio fra Bono Kovačević, župni vikar iz župe Domaljevac, u koncelebraciji sa još 20 svećenika, odakle je upućena jedinstvena poruka djeci da budu prijatelji jedni drugima. Prisutnima su se obratili i fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom i fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame.

“Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: Kviza znanja, Igara bez granica te takmičenja u stolnom tenisu. Tema Kviza znanja bio je Život i djelo Isusa Krista, kao i liturgijsko animiranje. Ove godine treće mjesto u Kvizu znanja osvojila je župa Vidoši, drugo mjesto župa Kraljeva Sutjeska, a najboljim su se pokazali ministranti župe Busovača. Treće mjesto u stolnom tenisu pripalo je Tinu Dusperu iz župe Kreševo, drugo mjesto Mihaeli Pavlović iz župe Podhum, dok je pobjednik bio Franjo Posavac iz župe Uskoplje. U Igrama bez granica najboljima se pokazala župa Vidoši, drugo mjesto je zauzela župa Kraljeva Sutjeska, a treće župa Podhum”, istakli su organizatori.

Susret je završen podjelom zahvalnica svim župama i peharima za pobjednike, a sva djeca su na dar dobila jednu krunicu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE