ZDKOdržan 6. Tuning Show “Getaway in Zenica"

Održan 6. Tuning Show “Getaway in Zenica”

Na Kamberovića polju u Zenici jučer je održan 6. po redu Tuning Show “Getaway in Zenica” koji je okupio ljubitelje automobila iz Bosne i Hercegovine, te drugih zemalja svijeta.

Tradicija okupljanja ljubitelja automobila, u organizaciji Auto kluba “Ze-tuning”, ove godine okupila je blizu 200 automobila koji su se takmičili u izgledu i jačini ozvučenja.

U German style uređenju vozila prvoplasirani je bio Edin Hasanović sa Golf 5, drugoplasirani Mirza Šarić s BMW-om, dok je treće mjesto osvojio Senad Aldžić s Golfom MK2.

U extreme izgledu prvo mjesto je pripalo Dini Jahiću i njegovom Astrom H, a iza njega su bili Zlatan Vasić sa Astrom G i Saša Šimić sa Nisanom 2350.

U street style-u Edina Čerimović je osvojila prvo mjesto sa vozilom VW Golf MK2, drugo mjesto je osvojio Dermiš Dizdarević s Audijem A4, dok je trećeplasirani bio Mehidin Zejnilagić sa Puntom.

U sporednim klasama najbolje rezultate su ostvarili Haris Telalović, Vlado Manjić, Branislav Kovačić, Oliver Pavljošević, Admir Belko, Bahro Lelić, Edin Proho, Anela Hadžiomerović, Enis Belko, te Menser Redžić.

U street A klasi prvo mjesto je pripalo Edinu Prohi sa 139,8 dB. Street B klasu osvojio je Amir Osmančević iz Cazina sa 147,5 dB, Admir Kadić iz Tuzle je sa 138,9 dB bio drugoplasirani dok je treće mjesto pripalo Kerimu Varatanu iz Sarajeva sa 124,9 dB. Banro Lević sa 141,4 dB osvojio je Street C klasu, dok je drugi bio Saša Grujičić.

Organizatori događaja su zadovoljni ovogodišnjim odzivom takmičara, te se nadaju da će i naredne godine biti dosta ljubitelja na četiri točka.

Generalni medijski pokrovitelji su i ove godine bili Radio ZENIT i portal Zenit.ba.

Kako je to jučer izgledalo na Kamberovića polju u Zenici, pogledajte u video prilogu.

Visoko.co.ba/Zenit.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE