SportOstali sportoviOdržan plivački miting Banja Luka Open 2017

Održan plivački miting Banja Luka Open 2017

Tokom takmičenja su oboreni seniorski rekordi mitinga, jedan je oborio Velimir Stjepanović u disciplini 200 m slobodno, drugi Čaba Silađi u disciplini 100m prsno, dok je mlada Banjalučanka Andrea Todorović, koja nastupa za reprezentaciju Srbije, uspjela ostvariti A normu za Olimpijske igre mladih Buenos Aires 2018 u disciplini 400 m mješovito. Plivačica Veleža iz Mostara, Amina Kajtaz, oborila je rekord BiH u disciplini 50 m delfin.

Od plivača Olympa, najvredniji rezultat sa više od 750 FINA bodova imali su Nikola Bjelajac i Emir Muratović u disciplinama 50 m i 100 m slobodno.

Kompletne rezultate možete pronaći ovdje.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE