Sinoć je u prepunom Radničkom domu u Brezi održan Zimski Koncert kojeg su priredili učenici i nastavnici Muzičke škole u Brezi, Područnog odjeljenja Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Avdo Smajlović“ iz Visokog.

Na programu koncerta koji je brojao čak 38 numera, svako u publici je mogao pronaći nešto za sebe i uživati u zvucima klavira, harmonike, gitare i violine.

Naime, u goste su došli i učenici matične škole iz Visokog, Naida Purišević i Jasmin Vranac koji pohađaju gitaru, te Lejla Džafo, Emma Medanović i Nejra Vračo koje pohađaju violinu, a koje vode nastavnice Dženisa Brković-Harbaš i Amila Husić (violine) te Alma Muharemović (gitara).

Publici u Radničkom domu predstavila se i učenica klavira Hanka Goralija, također iz Visokog, a koju vodi omiljeni nastavnik Muzičke škole u Brezi, Mahir Provalić, koji od prošle godine radi u Matičnoj školi u Visokom.

Učenici su predstavili svoje znanje i umijeće sviranja klavira i harmonike, ali i pjevanja u horu, te su na kraju koncerta izveli pjesmu „Gdje je onaj cvjetak žuti“ od Pergolesija, a kako doznajemo nastavnik Nermin Kapić, voditelj hora, priprema učenike i za Federalno takmičenje muzike u Livnu 2016. godine, u kojem će učestvovati horovi iz cijele Federacije BiH.

Poseban zimski ambijent sa ukrašenom binom posebno je obradovao najmlađe posjetitelje koncerta, a oni malo stariji zaželjeli su da se u Brezi što češće odvijaju ovako lijepi kulturni događaji.

Na samom kraju koncerta, prisutnima se obratio direktor Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Avdo Smajlović“ Visoko, gospodin Armen Škobalj, te uz zahvale za izuzetnu posjećenost i zainteresiranost za ovaj Zimski koncert, te izvanrednu podršku u radu Muzičke škole u Brezi, zaželio sve najbolje povodom nastupajućih blagdana.

Koncert je organizirao kolektiv Muzičke škole u Brezi: Nermin Kapić, Amila Pašalić, Admir Taslaman, Bartolomej Stanković , Bruno Mišanović i Sabina Jusić-Ganija, a u pripremama za koncert posebno se istaknuo učenik Adin Tozo, koji je dizajnirao plakat koncerta.

Poslije koncerta, druženje učenika, roditelja i nastavnika nastavljeno je u prostorijama Muzičke škole uz prigodnu zakusku.