ZDKPolitikaOdržana 15.sjednica Predsjeništva KO SDP BiH ZDK

Održana 15.sjednica Predsjeništva KO SDP BiH ZDK

U ponedjeljak, 29.05.2017.godine održana je 15 sjednica Predsjedništva KO SDP BIH ZDK, kojoj su pored članova Predsjedništva prisustvovali predsjednici OO SDP BIH ZDK, predsjednici interesnih oblika organizovanja , te zastupnici SDP BiH ZDK svih nivoa zakonodavne vlasti.

Pored uobičajenih tačaka dnevnog reda, zapisnika, informacije o aktivnostima organa KO SDP BiH ZDK između dvije sjednice, informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, sa posebnim osvrtom na ZDK, razmatran je i izvještaj o aktivnostima OO SDP BiH i rezultatima unutarpartijskih izbora za predsjednike OO SDP BIH na području ZDK.

O aktuelnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i Zeničko-dobojskom kantonu, radu Federalnog Parlamenta i Skupštine ZDK, govorili su šef kluba zastupnika u PF BiH Elvir Karajbić, delegat u Domu naroda PF BiH Amil Buljubašić, te šef kluba zastupnika u Skupštini ZDK Munib Husejnagić. Naši zastupnici su do sada, a i ubuduće će djelovati kao konstruktivna opozicija, te će podržati svaku inicijativu, prijedlog, projekat koji idu u korist građana, u korist razvoja Kantona, Federacije i Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je razmatralo izvještaj o rezultatima unutarpartijskih izbora na području ZDK održanih 14.05.2017 godine na kojim su članovi SDP BIH po principu „Jedan član-jedan glas“ birali predsjednike u pet OO SDP BiH i GO SDP BiH Zenica. U izvještaju je konstatovano da su izbori na području ZDK protekli bez problema i u demokratskoj atmosferi, te da su predsjednici u svim organizacijama izabrani u provom krugu. Aktivnosti na održavanju izbornih konferencija, izboru organa OO SDP BiH potrebno je završiti u rokovima utvrđenim od strane viših organa SDP BIH. Aktivnosti na pripremi i održavanju izbornih konferencija koordinirat će zaduženi aktivisti KO SDP BiH ZDK, koji su obavezni o toku i realizaciji istih izvještavati Predsjedništvo KO SDP BiH, zaključak je Predsjedništva SDP BIH.

Predsjedništvo se posebno osvrnulo na izvještavanje o aktivnostima i radu organa OO i KO SDP BIH ZDK, radu klubova vijećnika i zastupnika u OV, GV Zenica, Skupštini ZDK i PF BiH /PBiH. Zaključeno je da je u narednom periodu potrebno intenzivirati ove aktivnosti, te sve značajnije objave dijeliti putem društvenih mreža, posebno fb članova organa i aktivista, kako bi iste bile dostupne što većem broju članova, simpatizera i građana. Predsjedništvo je također zaključilo da je u narednom periodu potrebno intenzivirati aktivnosti na saradnji sa strankama lijeve orijentacije na području ZDK.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE