Lokalne TemeSaopćenjaOdržana Izvještajna skupština Saveza za sport i rekreaciju invalida

Održana Izvještajna skupština Saveza za sport i rekreaciju invalida

Uz prisustvo 17 od pozvanih 21 delegata Saveza za sport i rekreaciju invalida (SSRI) Visoko održana je redovna Izvještajna Skupština kojoj je predsjedavao Avdo Trgo.

Izvještavalo se o radu i finansijskom poslovanju za predhodnu godinu, te je usvojen plan rada i finansijski plan za tekuću godinu, kao i određene izmjene i dopune Statuta SSRI radi usaglašavanja istog sa kantonalnim, odnosno federalnim Statutom SSI, kao i izmjene termina koji su prilagođeni za ovu populaciju sportista.

Sjednici Skupštine SSRI prisustvovali su i gosti iz nekoliko sportskih klubova i udruženja općine Visoko, te svojim obraćanjem ponovili opredijeljenost za uspješan rad ovog Saveza i naravno naglasili svoju namjeru za jačanje dobrih odnosa sa rukovodstvom SSRI.

U okviru Izvještaja o radu Saveza za 2016. godinu predsjednik UO Avdija Višća taksativno pobrojao nastupe i rezultate sportista osoba sa invaliditetom ovog Saveza, koji su kroz dobre nastupe na kantonalnim takmičenjima često bili dijelom reprezentativnih selekcija Sportskog saveza invalida ZDK gdje su također ostvarivali zapažene rezultate na federalnim i KUP takmičenjima.

Uspjeh takmičara SSRI Visoko najbolje se ogleda kroz proglašenje ovog Saveza najboljom općinskom ekipom Ze-Do Kantona na proglašenju najboljih u Zenici za 2016. godinu.

Pod tačkom Razno otvorilo se niz pitanja koji koče razvoj ovog Saveza, a osnovni problemi jesu neposjedovanje prostora za rad, nedovoljna finansijska podrška određenih nivoa koji bi trebali i morali više senzibiliteta da pokažu prema ovoj populaciji stanovnika, jer sport je bitan faktor u resocijalizaciji osoba sa invaliditetom.

Skupština je završena Zaključkom da se ponovo uputi zahtjev nadležnim općinskim vlastima za prijem delegacije SSRI u cilju iznalaženja kompromisnog rješenja za rješavanje statusnih pitanja, a sve nakon deložoranja istih iz prostora u kompleksu stadiona Luke gdje je sjedište istog bilo preko 35 godina.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE