ZDKSportOdržana Skupština NS ZDK

Održana Skupština NS ZDK

U prostorijama Nogometnog saveza ZDK danas je održana redovna sjednica Skupštine NS ZDK kojom je predsjedavao predsjednik Muhamed Begagić, a kojoj je prisustvovalo 24 od 29 delegata. Prije sjednice Skupštine održana je i sjednica Izvršnog odobra NS ZDK. Na početku zasjedanja odana je počast nedavno preminulim sportskim radnicima iz Zavidovića i članovima saveza Vildanu Hamdičeviću  i Veselinu Nakiću a kao uvod u sjednicu prikazan je i prigodan video materijal o aktivnostima NS ZDK u proteklom periodu.

Tokom 2015. godine u cijelosti je realizovan projekat pomoći NFS BiH, za obnovu infrastukture 7 klubova koji su imali materijalne štete nastale usljed poplava.Postignut je veliki uspjeh u razvoju omladinskog nogometa.

Reprezentacija pionira (U-15), učestvovala je na Omladinskom turniru u Cazinu, koji je održan od 25.- 28.08.2015. godine i osvojila prvo mjesto. Prvi put Amaterska reprezentacija NSZDK učestovat će u takmičenju KUP-a Regija, u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH, za sezonu 2015/2016. godinu. Nabavljena je kompletna sportska oprema za ovu seleciju i obezbjeđeni svi tehnički uslovi za pripreme reprezentacije.U protekloj godini ostvaren je prihod od 169.527KM , dok je rashod iznosio 157.837KM dok je ostatak sredstava 11.690 KM. Za 2016 godinu planirano 125.000 KM finansijskih sredstava.Učešće amaterske reprezentacije Ze do kanton na kupu regija,omasovljenje Kantonalne lige,uvođenje COMET sistema u sezoni 2016/17godine,učešće na turniru U-15 reperezentacija NSF BIH,kao i održavanje Izborne skupštine NS ZDK u 2016 godini samo su neki od zadataka saveza u ovoj godini.

Posljednja tačka dnevnog reda je uvrštena nakon sjednice IO NS ZDK, a odnosila se na „Informaciju o trenutnom stanju takmičenja Druge lige – Centar“. Prisutne delegate je o tome upoznao  delegat Nail Mudrov iz NK Borac Jelah, a zaključak IO NS ZDK je jednoglasno usvojen, što  znači nastavak takmičenja kluba iz Jelaha u Drugoj ligi Centar.

Zaključak Izvršnog odbora sa sjednice 29.03.2016.
„Podržavamo zaključak NS FBiH i zahtjevamo da se što prije okonča postupak utvrđivanja činjenica kod izricanja disciplinskih kazni Druge lige Centar u jesenjem dijelu sezone 2015/2016 i da se primjeni jedinstven aršin za sve klubove i ravnopravan tretman od strane takmičarskih organa za sve klubove i ravnopravan tretman od strane takmičarskih organa za sve klubove u takmičenju Druge lige Centar.
Zahtjevamo od NS FbiH da nakon okončanja postupka obavijesti NS ZDK o utvrđenom činjeničnom stanju i preduzetim  mjerama i postupcima o osobama koje su prekršile akte Saveza i eventualno narušili regularnost takmičenje“.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE