Naslovnica ZDK Privreda Održana treća...

Održana treća sjednica ekonomsko-socijalnog vijeća za područje ZDK

52
PODIJELI

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona održana je treća sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona. Na sjednici je razmatran Nacrt Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova (federalnog) radi upućivanja mišljenja na predloženi tekst u skupštinsku proceduru te Inicijativa o izmjeni Zakona o raspodjeli javnih prihoda u Federaciji BiH.

MARKETING

Ekonomsko-socijalno vijeće je na današnjoj sjednici od strane predstavnika sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona upoznato sa gorućim problemima u oblasti metalne industrije. Prezentovano je teško stanje u kojem se nalaze uposlenici preduzeća koja su u toku prošle i ove godine otišla pod stečaj, a poseban akcenat je stavljen ne problem Željezare Zenica u kojoj je stanje alarmantno. Nakon diskusije koja se vodila nakon prezentiranje stanja u ovoj oblasti, jednoglasano su doneseni slijedeći zaključci:

1. Ekonomsko-socijalno vijeće zahtjeva veći i konkretniji angažman Vlade Federacije BiH kao vlasnika u rješavanju problema Željezare Zenica;

2. Ekonomsko-socijalno vijeće, zahtijeva od Vlade Federacije BiH,kao predlagača Zakona o uvezivanju staža, da isti ponovno pokrene u parlamentarnoj proceduri, jer bi donošenje ovog Zakona moglo riješiti problem penzionisanja usposlenika preduzeća.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.