Naslovnica BiH Crna Hronika Održano ročiš...

Održano ročište za određivanje pritvora Amiru Zukiću

251
PODIJELI

Ročište za određivanje pritvora Amiru Zukiću, generalnom sekretaru Stranke demokratske akcije (SDA) i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću održano je jutros, ali je na zahtjev Tužilaštva bilo zatvoreno za javnost, zbog zaštite svjedoka u ovom predmetu, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Dodala je da će odluka o određivanju pritvora biti donesena do 16.00 sati.

Određivanje jednomjesečnog pritvora Amiru Zukiću i Seidu Fazlagiću predložio je postupajući tužilac Tužilaštva KS-a Općinskom sudu u Sarajevu.

Pritvor za osumnjičenog Zukića predložen je zbog opasnosti uticaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za osumnjičenog Fazlagića predložen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Zukić i Fazlagić uhapšeni su u petak, 17. februara.

Amir Zukić se tereti da je sa Safetom Bibićem organizirao grupu koju je činilo više osoba radi nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća, a Fazlagić, Zukićev vozač, se tereti za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.