SvijetEvropaOdržava se kongres AKP-a, Erdogan se vraća na čelo stranke

Održava se kongres AKP-a, Erdogan se vraća na čelo stranke

“Bili smo odvojeni, ali danas smo ponovo skupa. Radit ćemo naporno”, poručio je Erdogan na otvaranju partijskog kongresa u velikoj sportskoj dvorani u Ankari.

Predsjednik Erdogan smatra da su ustavne promjene, koje su dobile podršku na referendumu, bile neophodne da bi se stabilizirala zemlja u vrijeme borbe protiv terorizma na više frontova.

Noć prije početka kongresa AKP-a policija je tokom racije u glavnom gradu ubila dvojicu osumnjičenih pripadnika terorističke organizacije IDIL. Kako je javila nacionalna novinska agencija, policija vjeruje da su planirali izvesti teroristički napad.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE