Naslovnica BiH Politika Ogavna retori...

Ogavna retorika vlasti prema političkim protivnicima odraz straha za vlastitu sudbinu

Verbalni sukob na relaciji pozicija-opozicija u RS ne jenjava. Nakon što je predsjednik PDP-a Branislav Borenović ustvrdio da ga pozicija može ućutkati "nekim sredstvima, možda, likvidacijom", entitetska premijerka Željka Cvijanović odgovorila da je to potez očajnika koji su političke olupine, prenosi TV1.

69
PODIJELI

Ja mislim da je opozicija došla sada do svog dna. Svako ko je imao neku dilemu, vidi da je to potez očajnika. Više nemaju šta da ponude nego da pričaju takve budalaštine i govore da im neko prijeti ili da će im prijetiti likvidacijom. Ja mislim da je opozicija jedna politička olupina koja nema više šta da kaže građanima. Meni nekada dođe da kažem vratite nam Ivanića (Mladena, op.a). Kada se već svađamo oko nečega, bar da imamo s kim ukrstiti argumente. Ovo je nemoguće, kao grupa nedoraslih ljudi koji su dobili važne pozicije”, poručila je Cvijanović.

Na njene riječi reagovao je Borenović. On je u izjavu za TV1 poručio da je komentar premijerke Cvijanović “ravan kočijašima, primitivnim i bahatim ljudima.

“Najmanje ima pravo da nam drži moralna predavanja osoba koja je jedna od najodgovornijih što smo dotakli ekonomsko, političko i moralno dno u RS. Željka Cvijanović poznata po činjenici 113 posto jeftinije struja i produženje života građana”, konstatovao je Borenović.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić istakao je za TV1 da bi bilo ružno da koristi riječi koje bi mogle imati seksistički karakter, budući da je radi o ženi.

“U svakom slučaju, ja tu osbu žalim. Ta njihova očajna retorika, uvijek primitivna ili na rubu primitivnosti, ogavna i odvratna prema političkim protivnicima odraz je njihovog straha za vlastitu i ličnu sudbinu u perspektivi”, prokomentarisao je Čavić izjavu premijerke Cvijanović.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.