BiHPolitikaOHR o koncertu u Mostaru: Pokažite istinsku opredijeljenost za evropske vrijednosti

OHR o koncertu u Mostaru: Pokažite istinsku opredijeljenost za evropske vrijednosti

“Sve institucije u BiH, uključujući političke, vjerske i institucije građanskog društva, trebaju djelovati u pravcu pomirenja i pokazivati istinsku opredijeljenost ka evropskim vrijednostima, komentar je OHR-a. Kako je iz OHR-a rečeno mnogo puta, niko ne bi trebao činiti bilo šta, u Mostaru ili bilo gdje drugdje, što će imati za posljedicu produbljivanje podjela ili dizanje tenzija”, rečeno je iz OHR-a za TV1.

Skup podrške hrvatskim haškim optuženicima, visokim zvaničnicima paradržavne tvorevine Herceg Bosne, organizuje 8. juna Udruženje “Hrvatsko srce nade” iz Mostara na gradskom stadionu pod Bijelim Brijegom, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Najavljeno je da će tom prilikom biti održan koncert, na kojem će, između ostalih, nastupiti i Marko Perković Thompson.

Podsjećamo, u Haškom tribunalnu su 2013. godine šestorica visokih zvaničnika takozvane Herceg-Bosne: Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoje Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić, prvostepeno osuđeni na ukupno 111 godina zatvora zbog udruženog zločinačkog poduhvata i zločina nad bošnjačkim stanovništvom u periodu od 1992. do 1994. godine.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE