ZDKSportOKI Kakanj upisao i četvrtu pobjedu!

OKI Kakanj upisao i četvrtu pobjedu!

U drugom dijelu nastavka sezone 2016/17 OKI Kakanj 92 ubilježio je i četvrtu pobjedu. Nakon Bosne, Tigra i Čelića u XVI kolu nastavka prvenstva u Prvoj ligi BiH u sjedećoj odbojci pobjedili su i OKI Brčko iz Brčkog rezultatom 3:0, po setovima 25:22,25:22 i 25:18.

Prvi set kakanjski odbojkaši su konstantno vodili od početnih 1:0,do krajnjeg rezultata u setu od 25:22. Jedino izjadnačenje bilo je kod rezultata 16:16.

U drugom setu odbojkaši OKI Kakanj su u većini vodili sa dva-tri poena razlike, dok su neriješeni rezultati zabilježeni kod 1:1, 2:2 i u finišu drugog seta 21:21. Kod rezultata 23:22 gosti kod takozvanog kuhanja u zoni četiri kakanjske polovice terena ubacuju loptu u aut, što Kakanjci koriste i rješavaju ovaj set na svom servisu 25:22.

Treći set gosti otvaraju jako dobro sa početnim vodstvom od 1:4. Uz veliku borbenost, posebno u polju, spašavajući par lopti Kakanjci prave niz od 6:0 i prelaze u vodstvo od 7:4. Na drugom tehničkom vode sa 16:10 i rutinski privode set i meč kraju. Treći set je završen rezultatom 25:18.

“U drugom dijelu prvenstva dobili smo ekipu Bosne, evo sad i Brčko, a predstoje nam utakmice sa Zenicom i Neretvom iz Mostara. Sve četiri ekipe bore se za drugu poziciju koja vodi u viši rang. Dva favorita smo pobijedili, očekuju nas još pomenuta dva u kojima ćemo dati sve od sebe i dostojanstveno završiti sezonu ,a samim tim i testirati naše snage za slijedeću sezonu gdje ćemo pokušati učiniti korak više. Mi ćemo do kraja odigrati maksimalno i sportski, a ključne utakmice za prelazak u viši rang odigraće sami konkurenti u međusobnim susretima, tu posebno mislim na utakmicu Neretve i Brčkog, a u posljednjem kolu Bosne i Zenice, rekao je za Kaportal.ba Haris Čišijaiz OKI Kakanj 92.

OKI Kakanj 92 – OKI Brčko 3:0  /25:22,25:22,25:18 /

OKI KAKANJ 92: Jasmin Haračić, Mukades Trako, Nermin Plasto, Emir Zečević, Ševko Imamović, Hariz Dautbašić, Samir Mehinović, Kovač Mirnes, Haris Čišija, Abdel Fazlić, trener Hajrudin Zekić

OKI BRČKO: Ramo Rendić, Ekrem Banda, Hazir Brozović, Denis Čonda, Aldin Mujanović, Akif Piskavica, Mirsad Gavranović, Damir Brodlić, Savud Trašić, Bajro Korora, trener Arsin Hamidović

SUDIJSKI DVOJAC: Delalić Mirza, Ismo Džemalija oba iz Sarajeva

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE