ZDKOkupljanje i postrojavanje kakanjskih učesnika “Marša mira”

Okupljanje i postrojavanje kakanjskih učesnika “Marša mira”

U Gradskom spomen-parku u Kaknju upriličeno je postrojavanje kakanjskih učesnika ovogodišnjeg “Marša mira”.

Prije samog polaska odata je počast i položeno je cvijeće na spomen obilježju. Nakon toga su učesnici pohoda u koloni prošli gradskom jezgrom Kaknja do sahat-kule odakle su u 11 sati autobusom krenuli za Nezuk.

Nosilac aktivnosti na organizaciji učešća građana Kaknja na “Maršu mira” je Savez udruženja boračkih organizacija općine Kakanj, a finansijsku pomoć pri organizaciji pružila je Općina Kakanj.

“Marš mira” je pješački pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, sa ciljem odavanja počasti žrtvama genocida.Prustutnima su se obratili ispred BIZ-a Općine Kakanj Rešad Zaimović, te glavni imam Medžlisa IZ Kakanj Sulejman ef. Čeliković.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE