Olovo: Prevrnula se prikolica kamiona na porodičnu kuću, u toku policijski uviđaj

1265

Povratničko selo Kolakovići, koje se nalazi na entitetskoj granici između Olova i Sokoca, jutros je bilo poprište saobraćajne nesreće u kojoj se prikolica teretnog vozila s drvima prevrnula na jednu porodičnu kuću u ovom selu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, nesreća se dogodila oko 8 sati jutros, a još uvijek je u toku uviđaj na mjestu nesreće i čekaju se detalji onoga šta se događalo.

No, prema izjavama članova porodice Sirćo, na čiju kuću se kamion prevrnuo, nesreća se dogodila kada se ovaj kamion mimoilazio s drugim teretnim vozilom, zbog čega je došlo do iskliznuća s ceste i prevrtanja jedne prikolice. Tom prilikom drveni trupci su ispali iz prikolice i udarili u porodičnu kuću, oštetivši je, prenosi Radio Olovo.

kolakovici_nesreca_kamion_radio_olovo2

„Prava je sreća da u ovoj nezgodi nismo povrijeđeni, s obzirom na to da je moja supruga Džemka samo nekoliko trenutaka bila ispred kuće na putu u štalu. Ja sam bio u kući i samo sam začuo jak udar i lomljavu“, posvjedočio je povratnik Mirsad Sirćo, čija kuća je oštećena u ovoj nesreći.

Oštećeni su zidovi kuće, polomljena je terasa, a veliki nered je i u dvorištu ove porodične kuće.

Očekuje se završetak uviđaja.

visoko.ba/radiosarajevo.ba