SportKošarkaOlympiacos slavio u Beogradu, Real deklasirao Barcelonu

Olympiacos slavio u Beogradu, Real deklasirao Barcelonu

Košarkaši Olympiakosa su slavili nakon dramatične završnice protiv Crvene Zvezde u Beogradu rezultatom 66:64 u okviru 27. kola košarkaške Eurolige. Utakmica je okončana nakon produžetka, pošto je regularni dio meča završen rezultatom 58:58. Vidno oslabljeni domaćin je igrao bez Stefana Jovića i to se osjetilo na igri. Gosti su bili neprikosnoveni, a najviše problema su zadavali Papanikolaou i Green, dok Zvezda nije u napadu mogla protiv granitne odbrane Grka. Kostas Papanikolaou je postigao 18 poena, a ništa slabiji učinak nije imao Agravanis sa 17 poena. U Zvezdi je najbolji bio Nemanja Gudurić sa 14 poena. Istovremeno, Galatasaray je u Istanbulu slavio rezultatom 75:67 protiv Unicsa, dok je ranije CSKA Moskva bila bolja od Darussafake rezultatom 95:85. U velikom španskom obračunu Real je deklasirao Barcelonu sa 85:69.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE