Naslovnica Lokalne Teme Politika OO SBB Visoko...

OO SBB Visoko: Saopćenje za javnost

431
PODIJELI

Nakon analize Lokalnih izbora u BiH koji su održani 2016. godine, većina političih subjekata vršila je reevidenciju (obnovu) članstva, odnosno reorganizaciju i unutarstranačke izbore.
Tako je u mjesecu julu 2017. godine obavljena i reevidencija članstva Općinskog odbora (OO) Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Visoko.
Slijedom reevidnecije, formirane su Skupštine mjesnih odbora odnosno Mjesni odbori OO SBB Visoko.
Podsjetimo, u septembru je Centrala Saveza za bolju budućnost BiH uvela Povjereništvo u OO SBB Visoko, koje je nastavilo da realizuje započete aktivnosti.

MARKETING

Povjereništvo je 2.10.2017. godine formiralo Forum mladih (FOM) OO SBB Visoko, a za predsjednicu Foruma mladih izabrana je Dženana Brkić – Šabić.
Također, u prostorijama OO SBB Visoko, 27.10.2017., formiran je Forum žena OO SBB Visoko.
Za predsjednicu je izabrana Elmedina Halilović, a za potpredsjednicu Safija Krvavac.

U četvrtak, 2.11.2017. godine održana je Skupština SBB BiH Visoko.
Nakon tajnog glasanja, sa ubjedljivo najvećim brojem glasova za novog predsjednika OO SBB Visoko izabran je Vahid Ramić, aktuelni vijećnik u drugom mandatu i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Visoko.
Vahid Ramić je diplomirani inženjer građevine, dokazani privrednik, dugogodišnji istaknuti član Saveza za bolju budućnost BiH.
U narednom periodu rukvodstvo OO SBB Visoko će analizirati dosadašnje rezultate i aktivnosti, te će formirati i ostala radna tijela po Statutu stranke.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.