ZDKPolitikaOO SDP Doboj Jug: SDA , SBB i SBiH ne poštuju Statut...

OO SDP Doboj Jug: SDA , SBB i SBiH ne poštuju Statut i Poslovnik o radu OV Doboj Jug

Na trećoj sjednici OV Doboj Jug, vidjeli smo pokušaj manipulacije i obmane javnosti od strane Koalicionih partnera (SDA, SBB i SBiH) iznošenjem neistina i netačnih informacija na račun bivše Načelnice Općine Doboj Jug, Jasminke Begić (SDP), za čijeg je mandata realizovan veliki broj projekata.
Također, primjetno je i nepoštivanje Poslovnika o radu OV Doboj Jug prilikom dostavljanja poziva i materijala za treću sjednicu vijeća, na šta je Klub vijećnika SDP-a BiH Doboj Jug reagovao.

Prije početka rada ove sjednice vijeću se obratio načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić sa kraćom informacijom o trenutnom stanju u organu uprave. Informisao je javnost i vijećnike da su u Općinu primljena četiri nova uposlenika, od kojih je jedan uposlenik aktiviran iz penzije i bivši načelnik, što je sa stajališta Kluba vijećnika SDP-a BiH Doboj Jug nedopustivo ako se uzme u obzir da nam mladi i obrazovani ljudi napuštaju zemlju.

Najviše rasprava, polemika i diskusija izazvala je druga tačka dnevnog reda koja se odnosila na prijedloge rješenja o imenovanjima članova Savjeta MZ Mravići i MZ Matuzići. Koalicija (SDA, SBB i SBiH) pokušala je na krajnje nedemokratki i bezobrazan način, pokazivajući „mišiće“ i silu, nametnuti način izbora kandidata u Savjete mjesnih zajednica glasanjem za svaki od prijedloga pojedinačno. Nepoštivajući Statut OV Doboj Jug prilikom izbora kandidata u Savjete mjesnih zajednica, te nepoštivajući prijedloge kandidata za Savjete mjesnih zajednica od strane OO SDP-a Doboj Jug, šef Kluba vijećnika SDP-a BiH Doboj Jug dr. Adin Begić je bio prinuđen reagovati te povući predložene kandidate.

U nastavku, vijeće je zaključilo da ova imenovanja, u skladu sa Statutom općine treba da idu na Zborove građana.
OO SDP BiH Doboj Jug će u cilju interesa građana i straha od nastanka blokade MZ Mravići i MZ Matuzići, od strane Općinskog načelnika i Koalicionih partnera, dostaviti nove prijedloge za organe mjesnih zajednica, ali će nastaviti pravnu bitku kako bi dokazali da Općinski načelnik i Koalicija (SDA, SBB i SBiH) ne može osporavati ničije pravo da bude predlagan i da bude biran.

Pozivamo Koaliciju (SDA, SBB i SBiH) da prekine svoju bahatu politiku pokazivanja sile i moći te da se prisjete da živimo u demokratskom društvu, također, podsjećamo Načelnika Općine Doboj Jug Mirnesa Tukića da vodi računa o budžetskim sredstvima jer budžet je svih građana Općine Doboj Jug, a ne određenih pojedinaca i njegovih poslušnika.

 

 

Visoko.co.ba/Sdp.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE