ZanimljivostiOpasnosti koje donosi mokar kupaći kostim

Opasnosti koje donosi mokar kupaći kostim

Mnogo je toga što nam, zbog tih sitnih nesmotrenosti, može pokvariti ljeto i godišnji odmor. Zato nije zgoreg imati na umu savjete stručnjaka šta nam je činiti, kada do neželjenih posljedica dođe.

Kada je upala bešike u pitanju, nagle promjene temperature (na primer izlasci iz klimatizovanog prostora ili ulazak u hladno more) mogu da budu krivci. Takođe, potrebno je povesti računa i kod korišćenja javnog toaleta.

Simptomi kao što su učestalo mokrenje propraćeno peckanjem, pa čak i tragovi krvi u mokraći mogu da budu prilično neprijatni, pa ako primjetite takve reakcije potrebno je da što prije potražite pomoć ljekara.

Preporučljivo je i unositi bar dvije litre tečnosti dnevno, kako biste isprali bakterije, a koristiće i topao uvin čaj, kao i svježe voće i povrće.

Gljivičnim infekcijama najčešće možete da se zarazite kupanjem u bazenu. Najugroženije su osobe koje jedu puno slatkiša, piju alkohol, imaju oslabljen imunitet ili su izložene stresu.

Gljivično oboljenja prouzrokovana kandidom su najupornija i najduže se liječe i ponekad čak i uz terapiju antibioticima izlječenje ne ide glatko.

Upala jajnika je česta tokom boravka na moru, a simptomi su propraćeni bolovima u donjem dijelu stomaka, predjelu lijevog, desnog ili oba jajnika, a ponekad može da se javi i povišena tjelesna temperatura.

Upale ovog tipa moraju da se liječe antibioticima, a kako biste ih spriječili izbjegavajte hladne napitke i ne hodajte bosi. Tokom upale, važno je da stopala i stomak budu suhi, a preporučuje se i boravak na suncu.

b92.net/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE