ZDKOrganizovan iftar za uposlenike Službe Hitne pomoći Zenica

Organizovan iftar za uposlenike Službe Hitne pomoći Zenica

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica preksinoć je organizovala iftar za doktore i medicinske tehničare u Službi Hitne pomoći Zenica koji su u noćnoj smjeni.

Organizovanje iftara za uposlenike Hitne pomoći Doma Zdravlja Zenica je već postala tradicija od strane Mostova Prijateljstva, jer je ovo treća godina kako organizuju iftar za ‘heroje u bijelom’.

“Članovi Mostova Prijateljstva na simboličan način kroz organizaciju iftara žele iskazati veliko poštovanje prema medicinskim radnicima-uposlenicima Službe Hitne pomoći koji rade veoma human, ali i težak i stresan posao. Prije nekoliko dana organizovali smo i iftar za rudare mrkog uglja Breza kada smo ih posjetili u jami na dubini od oko 450 metara i razgovarali sa njima o njihovom teškom, ali veoma bitnom poslu. I tom posjetom smo željeli iskazati veliko poštovanje prema rudarima. I rudari i medicinski radnici su heroji, to su ljudi koji rade veoma teške i stresne poslove, a koji su često nedovoljno cijenjeni od društvene zajednice i javnosti”, ističu iz ove asocijacije i dodaju:

“Mostovi Prijateljstva sutra organizuju još jedan iftar u Istočnoj Bosni, gdje će se družiti i za povratnike-heroje organizovati 200 iftara za 200 postača. Idemo dalje”.

 

 

Visoko.co.ba/Zenit.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE